Hopp til innholdet
Nå kan du bestille online hos Fruktringen - Gratis frakt over kr 2000 - Vi selger kun til næringsdrivende
Nå kan du bestille online hos Fruktringen

Vår historie

Historien vår strekker seg over 130 år. Her tar vi deg med på en reise gjennom Fruktringens opprinnelse og vekst siden 1886.

Hvordan det hele startet

I 1886 etablerte Albert Nilsson bedriften, og derfor fikk den det opprinnelige navnet A. Nilsson AS. Albert var en ung mann og hadde innvandret til Norge fra Arvika i Sverige. Han hadde ingen erfaring fra grønnsaksbransjen eller grossisthandel. De første årene holdt bedriften til nær torget i Youngs gate. På den tiden var det mye handel i dette området, og A. Nilsson startet med salg av poteter og noen grønnsaker.

Firmanavnet utvides

Firmanavnet utvides

Bedriften begynte å vokse, og på 1920-tallet ble Axel Patricksson ansatt som medarbeider. Han kom også fra Sverige og hadde erfaring som bygningsarbeider. Axel oppdaget snart sin interesse for poteter og grønnsaker, og hadde et godt samarbeid med Albert. Etter hvert som Albert ble eldre, fikk Axel også kjøpe en del av firmaet. Firmanavnet fikk tillegg av "& Co", og det juridiske navnet til dagens Fruktringen, A. Nilsson & Co AS, ble etablert.

Axel Patricksson tar over styringen

Etter noen år går Albert bort, og Axel overtar hele firmaet. Bedriften vokser jevnt, og snart flytter de til større lokaler i Bernt Ankers gate, mellom Youngstorget og Grønlands Torg. For å dekke landets matbehov blir det importert hele skipslaster med poteter fra Danmark under andre verdenskrig. Axel får muligheten til å delta i denne handelen, og dermed overlever bedriften de urolige krigsårene.

2. generasjon Patricksson kommer inn

På 1950-tallet får Axel god hjelp av sine to sønner, Rune og Tore, som også viser interesse for bedriftens fremtid. A. Nilsson & Co AS fortsetter å ekspandere. Etter hvert ble det både trangt og upraktisk med sentrale lagerlokaler. Torghandelen ble flyttet fra Grønland til Økern etter et vedtak i 1958, da kommunen trengte området til utbygging av T-banen i Oslo. Flere aktører i bransjen gikk sammen for å finne en felles løsning for hvordan frukt- og grønnsakshandelen best mulig kunne håndtere flyttingen.

I samarbeid med KEFAS (Kjøpmennenes Engrosforretning AS) ble det reist et stort bygg på nesten 20 000 kvadratmeter i umiddelbar nærhet til torget på Økern. Firmaet flyttet til disse nye lokalene i Økern Torgbygg i 1966. Axel rakk akkurat å fullføre dette prosjektet og etablere firmaet i nye lokaler før han døde i 1967.

Bedriften vokser videre

Bedriften vokser videre

På 70-tallet fortsatte Tore og Rune å utvikle selskapet til å bli en solid og pålitelig bedrift. I 1977 og 1983 kom Tore's sønner, Tom og Morten, inn i selskapet. Driften ble gradvis overført til den neste generasjonen. For å imøtekomme kravene fra kundene, ble også Johan Kokkim & sønn fusjonert inn i selskapet tidlig på 90-tallet. Brødrene Rune og Erik Kokkim ble en del av driften. Samtidig overtok Tom og Morten Rune Patrickssons andel i selskapet. I samme år ble Fruktringen etablert som et kjedesamarbeid mellom åtte fruktgrossister, og Fruktringen Oslo ble valgt som navn for profilering og markedsføring.

Nye lokaler på Langhus

Etter nesten 60 år på Økern ble det igjen tid for å flytte. Noen av eierne i Interfrukt SA gikk sammen og planla et nytt, moderne anlegg på Langhus. Etter en periode med planlegging og bygging, kunne firmaet flytte inn i moderne lokaler i juni 2014.

Hva venter i fremtiden? 

Hva venter i fremtiden? 

Etter 130 år i drift er Fruktringen godt rustet for fremtiden. Vi holder til i moderne, miljøvennlige lokaler på Langhus og har en sterk historie preget av kontinuerlig vekst og tilpasning.

Fruktringen er i dag en ledende aktør i grønnsaks- og fruktbransjen. Gjennom fusjoner, nye ansatte og mye pågangsmot, har vi styrket vår posisjon og ekspertise. 

Vi fortsetter å tilpasse oss markedet for å kunne tilby produkter av den høyeste kvalitet til det norske markedet.

Vi er spente på hva som venter i fremtiden.

Kontakt oss

Utforsk våre produkter

Vi tilbyr høykvalitetsprodukter til det norske markedet

SE UTVALGET

Search

Use this section to help customers find the products they're looking for.